Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие отпразнува Деня на българската просвета и култура

Поморие отпразнува Деня на българската просвета и култура

С почит и уважение към хората, посветени на мисията да градят духовния облик на страната и града ни, Поморие отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. По традиция, честването на 24 май започна с възхитително шествие на учители и възпитаници от местните детски градини и училища. Десетки жители и гости аплодираха преминаващите усмихнати редици, а главната пешеходна улица се оказа тясна за поморийски деца и таланта им.

С почит и уважение към хората, посветени на мисията даградят духовния облик на страната и града ни, Поморие отбеляза Деня на българскатапросвета и култура и на славянската писменост.По традиция, честването на 24 май започна с възхитителношествие на учители и възпитаници от местните детски градини и училища. Десеткижители и гости аплодираха преминаващите усмихнати редици, а главнатапешеходна улица се оказа тясна за поморийски деца и таланта им.

Под звуците на Общинския духов оркестър с диригент АнгелПанцирков, пpедcтaвитeлните блoкове стигнаха до площад Св. Св. Кирил и Методийс маpшoвa cтъпкa и високо вдигнати трибагреници. В последвалата богата концертна програма, организирана от Общински детскикомплекс – Поморие, се изявиха танцьорите от Мажоретния състав при читалището,КСТ „Блясък“ и ДФТА „Раковина“. На външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ сепредставиха и чаровните изпълнители от ОДЗ „Детелина“ и ЦДГ „Веселушко“. 

„Днешният ден не есамо дата, в която почитаме делото на светите братя Кирил и Методий и технитеученици, 24 май показва усилията на един народ, стремящ се към духовност, къмизкуство и култура.“, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев в началото насвоето празнично слово. Той поздрави всички присъстващи и пожела насъвременните будители здраве и творчески сили: „Нека продължим заедно напред попътя, водещ ни към светли бъднини!“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега