Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие получи финансиране за втори етап от модернизацията на рибарското пристанище

Поморие получи финансиране за втори етап от модернизацията на рибарското пристанище

Очаква се работата да започне след края на летния туристически сезон.

Със средства по „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.” ще бъде реализиран втори етап от модернизацията на Рибарско пристанище – Поморие. Подписаният договор с Министерство на земеделието, храните и горите за безвъзмездна финансова помощ е в размер на 7,5 млн. лева.

„Радвам се, че успяхме да защитим и този проект. В рамките на първия етап реализирахме голяма част от дейностите, но ни предстои още работа, за да превърнем пристанището в един истински, отговарящ на всички европейски изисквания и стандарти, порт. Вторият етап включва окончателно затваряне на пристанището и защита на всички съдове, акостиращи в него. Смятам, че бензиностанцията, която планираме да изградим на самото пристанище, ще бъде най-голямото предимство и най-важната придобивка. Тя ще даде възможност лодките да бъдат зареждани на място и ще спести много време и усилия на всички работещи. Предвидили сме и други нови съоръжения, с които да улесним работата на рибарите”, каза кметът Иван Алексиев.

Ще бъде построено голямо хале за ремонт на морските съдове, а два стационарни крана ще извеждат лодките до съответното място. Мащабните дейности във втори етап включват още: изграждане на понтони; видеонаблюдение; допълнително оборудване на рибната борса със система за замразяване на нежелания улов; изграждане на компостираща инсталация за водорасли и осигуряване на мощен агрегат, който да захранва пристанището, при наличие на проблеми с електричеството.

Очаква се работата да започне след края на летния туристически сезон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега