Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие посрещна Рождество с концерт и благословени блюда

Поморие посрещна Рождество с концерт и благословени блюда

Празнична литургия и ангелогласни песнопения изпълниха храм „Свето Рождество Богородично” и зарадваха стотици граждани и гости на Поморие, съобщавайки благата вест - „Бог се роди“. Това бе и името на концерт-рецитала, изнесен от дамския хор „Благовестие“, под диригентството на Йорданка Туджарова.

Празнична литургия и ангелогласни песнопения изпълниха храм „СветоРождество Богородично” и зарадваха стотици граждани и гости наПоморие, съобщавайки благата вест - „Бог се роди“. Това бе и името наконцерт-рецитала, изнесен от дамския хор „Благовестие“, под диригентството наЙорданка Туджарова.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и заместник-кметът Илия Джингов същосе насладиха на празничния концерт. Те лично поднесоха цветя на дамите от хораи поздравиха всички присъстващи по случай светлия християнски празник.

„Нека не само днес, но и презгодината бъдем по-добри един към друг. Нека, вървейки заедно по пътя къмразвитието на прекрасния ни град, ни водят позитивното мислене и добритенамерения. И нека в този път до нас бъде и Бог, за да ни закриля и пази!“, пожела Алексиев.

По време на храмовата литургия, на две места в града /на кафе „Кораба“ ипред НЧ „Светлина 1939“/ вече бе наредена богата Коледна трапеза, отрупана с характернитеза празника блюда и напитки. Всички те бяха осветени и раздавани на хората за здраве. Завеселото настроение на празника се погрижи и Танцов състав „Кокиче“ от с.Каменар.

Ощефолклорни изпълнения могат да бъдат чути и утре, 26.12.2015 г. /събота/, когатоконцерт ще изнесат фолклорните групи „Здравец” и „Пей сърце”. В неделя/27.12.2015 г./ програмата продължава от с участието на Общинския духоворкестър и хор „Тракийка” при Тракийско дружество „Одринска епопея” сръководител Дора Арбова.

Концертите ще започнат от 17.30 часа и ще се състоят навъншната сцена до НЧ „Просвета 1888“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега