Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие празнува!

Днес представиха и химна на града
Поморие празнува!

Поморие отбелязва своя празник днес. Още от сутринта стотици хора се разхождаха по "панаирната" улица в квартал „Свети Георги”. Градът се сдоби и с химн, който беше представен от детска вокална група „Слънчев ритъм”, с ръководител Рада Джафарова.

Поморие отбелязва свояпразник днес. Още от сутринта стотици хора се разхождаха по "панаирната" улица в квартал „Свети Георги”. Градът се сдоби и с химн, който беше представен от детска вокална група „Слънчев ритъм”, с ръководител Рада Джафарова.

В манастир „Свети Георги”  беотслужена тържествена литургия. Голямо текучество миряни запалиха свещи и се помолиха  в божията обител. За празника по традиция беосветен  и курбан, който ще бъде раздаден по-късно днес. В светата обител бяха изложени мощите на трима светци - Св. Георги, Св. Марина и св. Макрина, до чиито мощи вярващите бяха помазвани с миро за здраве.

Манастирът “Св. ГеоргиПобедоносец” е основан в годините, когато България е под Османскоробство.Тогава целият регион бил под властта на един човек - Селим Бей. Богат,но нещастен, защото и той и любимата му дъщеря страдали от тежка болест. Принего работели и християни -един от тях дядо Нено, който бил ратай в чифликасънувал няколко пъти Свети Георги, който му казал да дойде на мястото където сенамира сегашната камбанария и да започне да копае. 

Според историята, Селим Бей не разрешил християните даизпълнят съветите получени от Св.Георги чрез съня и затова бил наказан болест.Дядо Нено тайничко изкопал мъничък кладенец от който бликнала целебна вода.Легендата разказва още, че Селим Бей пиейки от тази вода се излекувал отнелечима болест и той решава да дари земя и на това място да започне да сепострои църква и да започне да се изгражда манастир. 

“Гергьовден е и Поморие отново празнува. По стара традиция днес ниепочитаме нашия светец – закрилник и благодетел на нашия град, Свети ГеоргиПобедоносец. В миналото Свети Георги е бил благодетел и закрилник на овчарите,днес той е символ на доброто и победата. Нека Свети Георги е закрилник на всекиедин от нас, да пази нашите домове, за да продължим нашето развитие с духа напобедители. Честит празник, поморийци и честит празник на всички именници”,завърши пожеланието си по повод празника на града кметът Иван Алексиев. 

Снимки от празника на Поморие може да откриетена официалната ни фейсбукстраница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега