Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие празнува!

Поморие празнува!

Поморие отбелязва своя празник днес. В манастир „Свети Георги” бе отслужена тържествена литургия. Стотици миряни запалиха свещи и се помолиха в божията обител. За празника по традиция бе осветен и курбан, който ще бъде раздаден по-късно днес.

Поморие отбелязва своя празник днес. В манастир „Свети Георги”  бе отслужена тържествена литургия. Стотици миряни запалиха свещи и се помолиха  в божията обител. За празника по традиция бе осветен  и курбан, който ще бъде раздаден по-късно днес. 

 


„Гергьовден е много ценен ден за нас,поморийци, защото Свети Георги е наш патрон, символ на доброто и победата надзлите сили. Заради това този град е благословен, а хората са добри игостоприемни. Нека с много вяра, търпение и упоритост, водени от нашиязакрилник, да развиваме все повече нашия прекрасен град“, каза кметът ИванАлексиев. И тази година той посрещна редица официални гости, пропътували хилядикилометри, за да уважат събитието, а именно представители на местната власт отРусия, Гърция, Унгария, Румъния и Турция.

Сред официалните гостина празника днес бяха също народните представители Ася Пеева и Димитър Бойчев,почетният гражданин на Поморие проф. дмн. Николай Янев и кметът на ПървомайАнгел Папазов. Всички те поздравиха поморийци за празника, като поздравителниадреси бяха прочетени и от името на Президента на Република България Румен Радеви от Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Особено мил жест къмпоморийци направи кметът на унгарския град Аяк Миклош Керекеш. Той се беподготвил и поднесе приветствията си на чудесен български език, като завърши сВазовите думи „Не се гаси туй, що не гасне“.

С това изненадите заГергьовден не приключиха. Председателят на Общински съвет Адам Адамов посрещнана сцената 90-годишната народна певица Янка Танева. През април 2018 г. легендарната изпълнителка натракийски песни бе удостоена със званието „Почетен гражданин на Поморие”,а днес тя получи и почетния си плакет. Програмата продължи с емблематичнитепесни на Танева и с впечатляващ поздравителен концерт на един от най-известнитебългарски фолклорни ансамбли, посланици на българското народно изкуство,Ансамбъл „Пирин”. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега