Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие се превърна в арена на древни изкуства и фолклорни традиции

Поморие се превърна в арена на древни изкуства и фолклорни традиции

С нетърпение и любопитство бяха посрещнати в Поморие съставите от САЩ, Италия и Грузия, гостуващи в България като участници в един от най-престижните международни фестивали за фолклор у нас. Формациите от трите държави избраха Поморие за една от своите черноморски изяви.

Снетърпение и любопитство бяха посрещнати в Поморие съставите от САЩ, Италия иГрузия, гостуващи в България като участници в един от най-престижнитемеждународни фестивали за фолклор у нас. Формациите от трите държави избраха Помориеза една от своите черноморски изяви.

На изнесения концерт снощи лятната сценана НЧ „Светлина 1939” се превърна в сцена на световното културно наследство. Жителии гости на Поморие бяха запленени и наблюдаваха с интерес пъстрата фолклорна палитра, разтваряща се пред очитеим. На събитието присъстваха също заместник-кметът Илия Джингов и секретарят наОбщина Поморие Тони Митев. Общият брой на участниците в концертанадхвърляше 100 души, всеки от които със специална роля в пресъздаването наавтентичните традиции на своя народ.

Групата„University 2” буквално постави „летящ” старт изашемети зрителите. Грузинците демонстрираха типичните за народа си танци сдинамични движения във въздуха и красиви одежди.Атмосфератана дивия Запад представиха щатските каубои чрез характерни костюми, сложни стептанци и кънтри музика.

Арицарите от „Леоне Рампанте” пренесоха многобройната поморийска публика вепохата на Средновековието и ранния Ренесанс. Тогава е създадено изкуството нахвърляне на знамена, често срещано при дворцовите забави и рицарски турнири.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега