Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие се преклони пред паметта на Левски

Поморие се преклони пред паметта на Левски

По традиция бяха прочетени и част от творбите, отличени в литературния конкурс за ученици „Смълчани пред Апостола“.

За Левски е писаномного, но това, което не е написано и което виждаме на всеки 19 февруари, еможе би най-великото – обичта на всички българи към него. Непреходна, истинска,безусловна. На този ден ние си спомняме не за бесилото и смъртта, а за онова, скоето Левски е част от нас, неделим от българския дух и България.

В Помориетези думи прозвучаха пред лика на Апостола по повод 145-годишнината отгероичната му гибел. Словото изнесе Недялка Радева - учител в СУ „Иван Вазов”Поморие, а свещениците от храм „Свето Рождество Богородично”прочетоха заупокойна молитва. Възпоменателната церемония събрадесетки жители и гости, дошли, за да положат цвете и да отдадат дължимата почитна Дякона.

По традиция бяхапрочетени и част от творбите, отличени в литературния конкурс за ученици„Смълчани пред Апостола“. За поредна година ЦПЛР ОДК – Поморие организираконкурса, помагайки на децата да изразят любовта си към Родината иродното. Лично кметът Иван Алексиев връчи наградите на първенците в литературното състезание.

На поклонениетоприсъстваха още заместник-кметът Янчо Илиев, председателят на Общински съвет -Поморие Адам Адамов, директорът на дирекция Желязко Страволемов, общинскисъветници и общественици.

По случайгодишнината в ГХГ „Дечко Стоев“ Поморие е изложен портрет наЛевски. Счита се, че това е най-достоверното негово изображение и служи заоснова на всички последващи произведения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега