Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморие ще чества Тържеството на буквите с шествие и празничен концерт

Поморие ще чества Тържеството на буквите с шествие и празничен концерт

В Поморие, честването на 24-и май ще започне по традиция с празнично шествие по главната пешеходна улица, в което ще се включат възпитаници от различни учебни заведения в града.

24 май е един от най-светлите българскинационални празници. На тази дата честваме Деня на българската просвета,книжнина и дух, почитайки делото на Светите братя Кирил и Методий –създателите на славянската писменост.В Поморие, честването на 24-и май щезапочне по традиция с празнично шествие по главната пешеходна улица, в което щесе включат възпитаници от различни учебни заведения в града. 

Подзвуците на Общинския духов оркестър, стройните редици ще тръгнат в 10.30часа от кафе „Градина“ по посока площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Там,на откритата сцена пред НЧ „Просвета“, ще последва концерт – тържество набуквите.

В програмата, организирана от ОДК – Поморие,ще се включат чаровните изпълнители от ОДЗ „Детелина“ и ЦДГ „Веселушко“, спомощта  на своите госпожи Кехайова, Чапарова и Петрова. Под ръководствотона Веселин Тодоров ще се представят и двойките на Клуб по спортни танци„Блясък“. Мажоретният състав при НЧ „Просвета 1888“ схореограф Жулиета Самоковлиева също ще поднесе няколко танцови съчетания.

И както всеки български празник, така и този не би бил същият, ако нямабългарски хора и ритми – за това ще се погрижи Детски фолклорен танцов ансамбъл„Раковина“ с ръководител Владимир Данаилов.

Община Поморие и Общински детски комплекс –Поморие канят всички жители и гости на града, за да отбележим празника заедно ида отдадем почит към духовно-просветното дело на светите братя. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега