Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поморийската сцена даде "Равен шанс на всеки талант"

Поморийската сцена даде "Равен шанс на всеки талант"

Десетият национален музикален фестивал за хора с увреждания „Равен шанс за всеки талант – Поморие 2015” бе включен в културния календар на България за тази година. Юбилейното издание отново бе организирано от фондация „Сила за живот” и Община Поморие, с финансовата подкрепа на фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Десетият национален музикален фестивал за хора сувреждания „Равен шанс за всеки талант – Поморие 2015” бевключен в културния календар на България за тази година. Юбилейното издание отновобе организирано от фондация „Сила за живот” и Община Поморие, с финансоватаподкрепа на фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалнатаполитика.

Събитието премина под патронажа на омбудсманана Република България Константин Пенчев. Той присъства и на официалнатапресконференция преди началото на фестивала. Участници в нея бяха още заместник– кметът на община Поморие Илия Джингов, председателят на фондация „Сила заживот” и основател на фестивала Пламен Толев, както и заместник – председателятКристиян Григоров.

За да напомни, че хората в неравностойноположение не бива да бъдат дискриминирани или изолирани, в хода насъбеседването Кристиян Григоров подчерта „Всеки пети човек в България е сувреждания, а всеки трети страда от заболяване”. Ето защо тази година името нафестивала бе своеобразно послание - „Равен шанс за всекиталант”.

В концертната програма севключиха както ансамбли, така и индивидуални таланти на различна възраст илиобщо над 60 изпълнители от цялата страна. Македонската музикална група „Ники”също не пропуска да се включи и тази година. Всички те се изявиха в жанроветеавтентичен фолклор и популярна музика. Някои изпълнителите бяха участвали въввсички издания на фестивала досега, а за други – това бе дебютът им на сцена.

В края на програмата бяхавръчени специални статуетки за участие на талантите. Фестивалът донесе многорадост, надежда и положителни емоции не само на участниците, но и на публиката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега