Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поповски: УМБАЛ "Дева Мария" представлява авангардното здравеопазване на България

Поповски: УМБАЛ "Дева Мария" представлява авангардното здравеопазване на България

Високото отличие е дадено както заради динамичното развитие, което болницата търпи в годините.

"УМБАЛ "Дева Мария" е болница, която представлява авангардното здравеопазване на България - с нови технологии, с нови методи на лечение, тя е една от болниците, която може да бъде дадена за пример и една от водещите в България изобщо в тази насока". Това заяви народният представител от Здравната комисия Калин Поповски, който връчи медицинския "Оскар" на собственика и основател на бургаската болница - Семир Абумелих.

Както вече Ви информирахме, почетният приз "Болница на годината" бе връчен наофициална церемония в София късно снощи. На събитието присъствахаминистърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, народни представителии най-изявените имена от света на медицината. Екипът на лечебното заведение бе представен от управителя д-рДаниела Георгиева, началници на отделения и главната медицинска сестра, както и от собственика Семир Абумелих, който бе придружаван от съпругата си Камал.

Националните медицински наградисе организират за трета година и целят да отличат хуманизма и отговорността налекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.Високото отличие, което УМБАЛ "Дева Мария" получи, е даденокакто заради динамичното развитие, което болницата търпи в годините, така изаради политиката да поставят реално пациента в центъра на здравните услуги,които предлагат. Номинацията бе направена от пациентски организации "Заедно стеб" и техните асоциирани членове.


Университетска болница "ДеваМария" се отличава с постоянно развитие. Само след дни предстои да бъде откритоновото отделение по медицинска онкология, създадена е програма с гостуващивисокоспециализирани лекари, която постоянно се надгражда. Наред с високата медицина,която от години се практикува в болницата, отличната апаратура и развитието,което търпи в годините, болницата бе отличена и заради иновативни подходи къмпациентите, въведени за първи път в България.

През 2017 година в бургаското лечебно заведение бе създадено звено "Лични координатори", което персоналноподпомага пациентите на различните отделения в болниците в техния лечебенпроцес. Звеното функционира вече шестмесеца при пълен успех. В болницата бе внедрена и телемедицината,изключително модерен метод за проследяване на показателите на пациентите следизписването.

Създадено е и мобилно приложение за комуникация с пациентите,което да подсеща пациентите за изпълнение на предписаното лечение след тяхнатахоспитализация. Системата напомня на пациентите със SMS кога трябва да отидатна контролен преглед, да приемат медикаментите си и всички подробности, коитодосега пациентът трябваше да помни. Съвсем скоро системата ще бъде пусната вмасова употреба. 

В болницата се използва ииновативен софтуер за намаляване на административната тежест на персонала със70%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега