Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Поставят мюзикъла "Граф Монте Кристо" в Летния театър

Поставят мюзикъла "Граф Монте Кристо" в Летния театър

Събитието е част от Бургаските музикални празници.

След Международния музикален фестивал "Варненско лято", "Сцена на вековете" в крепостта Царевец - Велико Търново и в НДК - София, мюзикълът "Граф Монте Кристо" гостува на 11 юли от 21 часа в Летен театър - Бургас. Събитието е част от Бургаските музикални празници, посочват от пресцентъра на Общината.

Оперните театри от двата големи крайморски града разменят продукции в стремежа си да обогатят афиша от културния календар в активния туристически сезон. На 25 юли Държавна опера - Бургас ще върне визитата на варненци с друг мюзикъл - класиката от Ленард Бърнстейн "Уестсайдска история".

Ще оживеят героите на Александър Дюма и един от най-вълнуващите приключенски романи на всички времена. За първи път в музикално-сценичният живот у нас се реализира световна премиера на композитор със световно признание. Ив Деска е автор на музиката и либретото. Той e създал световни хитове през 70-те години на миналия век в репертоара на Северин. 

"Мюзикълът "Граф Монте Кристо" се пее на базата на класическата опера, а не на на естрадата. Съществуват различни варианти - ако "Исус Христос суперзвезда" е рокопера, а "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" клони към жанра на поп музиката, то при "Граф Монте Кристо" оперното звучене е от изключителна важност", обяснява режисьор-постановчикът Петко Бонев.

"Постановката е издържана в холивудски стил с много ефекти, особено силни са моментите при отмъщението на Граф Монте Кристо във второто действие. Лее се кръв, има гръмотевици, светкавици, картините шеметно се сменят и въобще цялото пространство е така обживяно, че публиката ще остане без дъх. В продължение на цели два часа тя ще се намира във вихъра на събитията, ще бъде част от случващото се, благодарение на великолепния 3D Mapping на Полина Герасимова. Самият Ив Деска го е мислил като филм, либретото му прилича на сценарий, в който се влиза от кадър в кадър и нашата постановка следва неговото филмово мислене",  допълва режисьорът.

По случай 215 годишнината от рождението на Александър Дюма организаторите, съвместно с мобилната платформа iLove Bulgaria, изпълняват в Бургас специална програма, насърчаваща четенето на романите на френския писател-класик. Предвидени са и специални отстъпки за клиентите на популябното мобилно приложение.

Билетите са на цени от 10 до 20 лева. Можете да ги откриете на касата на Държавна опера, телефон: 056 844 254, Летен театър - един час преди началото.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега