Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянен арест за двама, опитали да принудят мъж да им препише наследствен имот

Постоянен арест за двама, опитали да принудят мъж да им препише наследствен имот

Обвиняемите нападнали жертвата си с телескопична палка, нож и газов пистолет.

Ямболската районна прокуратура внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама млади мъже на 24 и 28 години, обвинени за това, че заплашили с насилие и нападнали мъж с цел да го принудят да прехвърли жилище на тяхно име.

Инцидентът се случил за времето от 22.30 ч. на 25.09.2019 г. до 02.30 ч. на 26.09.2019 г. в гр. Ямбол. Подробности по случая разкриха пред медиите г-н Дойчин Дойчев – Адм. ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол, г-жа Мина Грънчарова – Адм. ръководител на Районна прокуратура – Ямбол, комисар Евгени Христов – Зам. директор на ОД на МВР – Ямбол и комисар Ваня Щерева – Началник отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Ямбол.

Комисар Христов съобщи, че полицията е била известена за престъплението от пострадалия, който сам отишъл в Районното управление в сутрешните часове на 26.09.2019 г. Той е съобщил на органите на реда, че предната вечер в дома му са нахлули двама души, които са упражнили насилие върху него, нанасяйки му удари и връзвайки го за леглото. Пострадалият е бил и заплашван, като целта на извършителите е била да го принудят да прехвърли на тях собствеността на апартамент, който е наследил.

За да осъществят принудата, двамата обвиняеми са използвали телескопична палка, нож и газов пистолет. По думите на пострадалия обвиняемите са го вързали за леглото, взели са му телефона и са го заключили в стаята, казвайки му, че ще се върнат на сутринта около 10.00 ч., за да го вземат и да го заведат при нотариус, пред който да бъде извършено прехвърлянето на собствеността. Пострадалият е успял да се отвърже сам и да сигнализира полицията.

Комисар Христов добави, че полицейските служители незабавно са започнали издирвателни действия и в рамките на само около 90 мин. извършителите са задържани. По думите му са открити и оръжията, с които пострадалият е бил принуждаван, както и ключовете на неговият дом. Комисар Христов каза още, че само фактът, че пострадалият е изпълнявал повелите на обвиняемите, го е спасило от по-тежка участ. Той добави, че пострадалият е бил небрежен в контактите си с непознати лица, познавал е единия от обвиняемите, което е довело и до неговото набелязване като жертва.

Прокурор Грънчарова посочи, че на двамата извършители незабавно са били повдигнати обвинения, задържани са били за 72 часа и вече е внесено в съда искане за налагане на мярка „задържане под стража“. Тя каза, че експертизата за състоянието на пострадалия ще определи наказуемостта на извършеното престъпно деяние. Ако телесните увреждания бъдат квалифицирани, като лека телесна повреда наказанието е от 2 до 8 години „лишаване от свобода“, а при средна телесна повреда е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“. По думите й, към този момент обвиняемите се възползват от правото си и не дават обяснения.

Прокурор Дойчев посочи, че единият от обвиняемите е осъждан за убийството на момче, извършено през 2009 г. Съдът е постановил наказание от 10 години „лишаване от свобода“, като е съобразил решението си с възрастта на подсъдимия, който към онзи момент е бил непълнолетен. Той бил освободен предсрочно 6 години по-късно.

По-късно днес Районен съд – Ямбол наложи на двамата мъже мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Ямбол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега