Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Постоянен арест за мъж, участвал в схема за изнудване на възрастна бургазлийка

Постоянен арест за мъж, участвал в схема за изнудване на възрастна бургазлийка

Съдът счете, че ако не бъде задържан под стража има опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление.

Бургаският апелативен съд потвърди определената мярка за неотклонение "задържане под стража", постановена от Окръжния съд спрямо 32-годишния Велислав П. Той е подсъдим за участие в схема за изнудване на възрастна бургазлийка. Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Според обвинителния акт, между 15 декември 2016-а и 12-и януари 2017-а година, Велислав П., заедно със съучастник, е изнудвал Кристияна Т. Със заплахи взел от нея сумата от 37 200 лева. За това престъпление в закона е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет допетнадесет години, глоба от пет до десет хиляди лева и конфискация до ½ отимуществото на дееца.

Представителятна Апелативна прокуратура пледира за потвърждаване на постоянния арест. Мотивите му са, чесе касае за тежко умишлено престъпление, което е осъществено грубо и брутално срещусамотно живееща, беззащитна възрастна жена. Ако не бъдезадържан под стража има опасност обвиняемият да се укрие и извърши другопрестъпление.

Защитатанастоя за мярка „подписка“ и разви тезата, че Петров е бил привлечен за работаот непознати, контактувал е с тях само по телефона и по-късно е разбрал, че е„муле за пренасяне на средства“. Адвокатът посочи, че от телефонните разпечаткиставало ясно, че Велислав Петров не е контактувал с пострадалата възрастнажена.

Въззивниятсъстав изцяло споделя изводите на първата инстанция, че от наличните до моментадоказателства, може да се приеме, че жалбоподателят Петров е автор наизвършеното престъпление. От друга страна не е отпаднала опасността от укриванепоради липсата на постоянен адрес или извършване на друго престъпление, предвидтежестта и обществената опасност на деянието.

Въпреки наличието на постояннаадресна регистрация в гр. Свищов, обвиняемият не е обитавал жилището сизначителен период от време преди престъплението, а е отсядал в различни градовена случайни адреси, включително и в  гр.Бургас, пише в определението на съда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега