Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Потвърдиха присъдата на наркодилъра Мандов

Потвърдиха присъдата на наркодилъра Мандов

Апелативен съд Бургас потвърди постановената от Бургаския окръжен съд спрямо Димитър Мандов осъдителна присъда. На 21.04.2015 г. първата инстанция го е признала за виновен в извършена контрабанда на хероин и го е осъдила на петнадесет години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор, както и да заплати глоба в размер на двеста хиляди лева.

Апелативен съдБургас потвърди постановената от Бургаския окръжен съд спрямо Димитър Мандовосъдителна присъда. На 21.04.2015 г. първата инстанция го е признала за виновенв извършена контрабанда на хероин и го е осъдила на петнадесет години лишаванеот свобода, което наказание да изтърпи при първоначален строг режим в затвор,както и да заплати глоба в размер на двеста хиляди лева.           

Недоволенот тази присъда Мандов я обжалва с искане тя да бъде отменена и делото да севърне на първоинстанционния съд за ново разглеждане или алтернативноапелативният съд да постанови нова присъда и да го оправдае по повдигнатотообвинение.           

Бургаскиятапелативен съд, след като извърши цялостна проверка на обжалвания съдебен акт,установи, че Окръжен съд Бургас е направил подробен и задълбочен анализ насъбраните по делото доказателства и е стигнал до обоснован и мотивиран извод,че подсъдимият е автор на престъплението. Деянието е извършено с пренасяне презграницата на страната на 30 броя пакета високорисково наркотично вещество –хероин с общо тегло 14 805,260 грама, чиято употреба и държане сапоставени под забранителен режим. За пренасянето подсъдимият не е имал надлежноразрешително и се е снабдил с хероина на територията на Република Турция отнеустановено по делото лице.

На 13 август 2014 год. около 15.00 часа на трасевход от Република Турция към Република България, Мандов е пристигнал с лекия сиавтомобил марка „Фолксваген“. В зоната за митническа контрола е извършенащателна проверка на автомобила. В хода на проверката на митническия инспектор енаправило впечатление, че между задните седалки и дъното на багажника имапреграда. При нейното отваряне е установено, че в кухината на багажнотоотделение, затваряща се с тапицирана дървена плоскост, се намират жълти пакетис кръгообразна форма, съдържащи кафяво прахообразно вещество.

При тестване намясто с полеви наркотест веществото реагирало на хероин. За случая билиуведомени началникът на  граничния пункти разследващите инспектори при Митница Бургас.Въззивният съдсподеля и преценката на първата инстанция, която отхвърля като недостоверназащитната теза на Мандов. Той твърди, че не е знаел за тайника в собствения муавтомобил, в който пренася хероин. Мандов знаел, че там се намира помещение заски пособия, но никога не бил използвал тази част от багажника. Тези твърдения обаче,се опровергават от показанията на разпитан по делото свидетел и от поведението наподсъдимия при извършване на проверката, изразило се в изхвърляне на мобилентелефон „Самсунг“ с цел неговото укриване от разследващите органи.           

Апелативенсъд Бургас намира наложено от първата инстанция наказание за справедливоопределено по размер, отчитайки завишената степен на обществена опасност надеянието и на дееца, и съобразено със смекчаващите и отегчаващите винатаобстоятелства. Съдът е отчел, че подсъдимият не е осъждан, но това не едостатъчно и правилно е приел, че изключително високата лична общественаопасност се обосновава от характеристиката и механизма на извършенотопрестъпление, отчитайки количеството, вида и стойността на контрабандиранотонаркотично вещество.

Настоящата инстанция не констатира наличие на многобройниили изключителни смекчаващи вината обстоятелства, за да се обосновенесъразмерната тежест на предвиденото в закона наказание с цел налагане напо-лека санкция под пределния минимум. С тези съображения апелативният съдотхвърли искането на жалбоподателя за изменение на присъдата и намаляванеразмера на наказанието. Решениетона Апелативен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Върховниякасационен съд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега