Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почетохме паметта на загиналите при терористичния атентат на Летище Бургас

Почетохме паметта на загиналите при терористичния атентат на Летище Бургас

Церемонията премина при засилени мерки за сигурност.

Представители на местната и националната власт, близки, роднини и познати, служители на аерогарата и представители на еврейската общност почетоха паметта на загиналите при терористичния атентат на Летище Бургас от 2012-а година. Възпоменателната церемония се състоя при монумента, издигнат на мястото, където бомба взриви автобус с израелски туристи на 18-и юли преди шест години. Церемонията премина при засилени мерки за сигурност.

На нея присъстваха посланикът на Израел за България Н.Пр. Ирит Лилиан, почетният консул на Израел за Бургас Орлин Мандов, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, директорът на ОДМВР-Бургас ст.комисар Калоян Калоянов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, депутати и представители на местна власт.

В памет на загиналите 5 израелски граждани и 1 български гражданин бяха запалени 6 свещи пред монумента на летището. Поднесени бяха и венци и цветя.

"След тази дата преди шест години, терористичният акт преобърна стратегията ни за национална сигурност и за борба срещу тероризма. Водени от позицията, че борбата с тероризма е общо дело,  че  лицето на терора няма граници, цвят и милост, българските служби постигнаха и задълбочиха професионалните връзки със службите в Израел в името на това хората да живеят в един по-спокоен свят", коментира зам.-министър Стефан Балабанов и изрази увереност, че рано или късно извършителите на това нечовешко деяние, ще получат своето възмездие.

"2012 година е била повратна в начина, по който се структурира сътрудничeството и отношенията в сферата на сигурността между държавите", коментира на свой ред Цветанов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега