Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почина бившият израелски президент Шимон Перес

Почина бившият израелски президент Шимон Перес

Бившият израелски президент Шимон Перес почина на 93-годишна възраст, предават информационните агенции. През последните две седмици той се бореше с последиците от тежък инсулт.

Бившият израелски президент Шимон Перес почина на 93-годишна възраст, предават информационните агенции. През последните две седмици той се бореше с последиците от тежък инсулт. В началото на седмицата настъпило подобрение в състоянието му, но за съжаление то било краткотрайно. Късно снощи бившият израелски държавен глава получил нова криза, довела до кончината му.

По време на политическата си кариера Шимон Перес изкарва два мандата като премиер и един като президент на Израел. Той се смята за един от "бащите - основатели" на новата Израелска държава. Приносът му във вътрешно и външно политически план е признат не само в родната страна, но и навсякъде по света.

Мирните преговори с Палестина станаха причина Перес да получи Нобелова награда за мир през 1994 година. По думите му "Израел и Палестина, като близки съседи, могат да станат и близки приятели". Днес паметта му почетоха световни лидери от цялото земно кълбо.

Перес е роден през 1923 година в Полша, в семейството на богат търговец. Премества се, заедно с фамилията си, в Тел Авив през 1934 година. Политическата му кариера започва рано, още в младежките му години. През 1947 година Перес се присъединява към първообраза на израелските отбранителни сили и едва на 29 години става генерален директор на отбраната.

През годините е заемал поста министър на отбраната, външните работи и финансите. Перес става президент на 83. До края на кариерата си не отстъпва от принципите и убежденията си. Въпреки военната си кариера, той остава миротворец по душа, убеден, че с война мир не се постига.

Поклон пред паметта му.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега