Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почитаме светите мъченици Адриан и Наталия

Почитаме светите мъченици Адриан и Наталия

Днес православната църква почита паметта на светите мъченици Адриан и Наталия. Те живеели в Никодимия по време на управлението на римския император Максимиан, споменаван в историята като жесток гонител на християните.

Днес православната църква почита паметта на светите мъченици Адриан и Наталия. Те живеели в Никодимия по време на управлението на римския император Максимиан, споменаван в историята като жесток гонител на християните.

Адриан бил един от близките хора на императора, член на преторията, знатен и богат човек, също и езичник. Ставайки свидетел на жестоките мъчения на християните, Адриан разбрал божествената истина. Той застанал сред преторията и казал на писарите, които записвали имената на осъдените на смърт християни да запишат и неговото име, защото и той повярвал в Христос и с радост искал да умре за него.

Императорът подложил Адриан на жестоки мъчения, опитвайки се да го откаже от новата религия.Съпругата на Адриан - Наталия, била християнка. Тя докрай останала до съпруга си, не преставала да го поддържа и да го въодушевлява сред изтезанията, на които го подлагали заради вярата му в Христа. Тя прекарала времето си с Адриан в тъмницата, прислужвайки на мъчениците, измивайки раните им.

Адриан не се отказал от вярата си и напуснал този свят като християнин. Скоро след смъртта на съпруга си Наталия се поминала при гроба му. Тя била причислена от Църквата към лика на мъчениците, защото послужила с любов на християните.

На този ден празнуват всички, които носят имената на светците Адриан и Наталия. Името Адриан произхожда от Хадрия, град в северна Италия, дал името на Адриатическо море. Името Наталия идва от латинския глагол natale, в превод, раждам или родна, рождена.

Честито на имениците с пожелание за здраве и благополучие!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега