Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството гласува проектобюджет 2018

Правителството гласува проектобюджет 2018

Разглеждането му от правителството се случва ден преди крайния срок, в който финансовата рамка за догодина трябва да бъде внесена за разглеждане и от Парламента.

В рамките на днешното си заседание, Министерски съвет ще гласува проектобюджета за 2018-а година. Той е вписан като точка първа от дневния ред, а вносител е Министерството на финансите. Разглеждането му от правителството се случва ден преди крайния срок, в който финансовата рамка за догодина трябва да бъде внесена за разглеждане и от Парламента.

Както вече Ви информирахме, акцентите в него са продължаване на реформите в сектор “Образование”, с отбраната и сигурността, социалната и здравна политика, както и провеждането на Председателството на Съвета на ЕС. Проектобюджетът предвижда увеличение на заплатите в публичната сфера, като най-голямо внимание ще се обърне на образователната система.

В социалната сфера от 1 януари 2018 г. е предвидено увеличение на обезщетенията за отглеждане на малко дете от една до две годишна възраст, за отглеждане на дете по чл. 7, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца и на минималния дневен размер на паричното обезщетение за безработица.

Във финансовата рамка за 2018-а е разписано и ново увеличение на минималната работна заплата, която ще стане 510 лева от 1-ви януари догодина. Това представлява увеличение с 50 лева. С толкова ще се повиши МРЗ и от 1-ви януари 2019-а година и в началото на 2020-а година.

За 2018 г. се повишава размерът на осигурителната вноска за фонд „Пенсии” на ДОО с един процентен пункт. През следващите две години възрастта за придобиване право на пенсия ще продължи да се увеличава от 1 януари всяка година с по 2 месеца за жените и с по 1 месец за мъжете. 

През 2018 г. се планира поемането на нов вътрешен държавен дълг под формата на ДЦК в размер до 1,0 млрд. лв. за частично покриване на предстоящите погашения по дълга на обща стойност от 1,6 млрд. лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега