Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството отпусна 1 млн. лева за изграждане на детска ясла в Ахелой

Правителството отпусна 1 млн. лева за изграждане на детска ясла в Ахелой

С решение на Министерски съвет правителството одобри средства в размер на 1 000 000 лева, които да бъдат преведени към бюджета на Община Поморие, за детска ясла в УПИ IV, кв. 11 по плана на гр. Ахелой.

С решение на Министерски съвет правителството одобрисредства в размер на 1 000 000 лева, които да бъдат преведени към бюджета наОбщина Поморие, за детска ясла в УПИ IV, кв. 11 по плана на гр. Ахелой.

Проектът на Община Поморие е за изграждане на нова двуетажнасграда  – детска ясла за 2 групи по 15деца на възраст от 10 месеца до 3 години, като филиал на съществуващата Детскаградина „Теменуга”. Сградата ще е разположена в непосредствена близост досъществуващото училище и детска градина.Двете яслени групи ще разполагат с достатъчно пространствоза игри и занимания на малките деца. Всяка група ще има своя спалня,съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В дворасъщо ще има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големитедеца.

Новата сграда ще разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарскикабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг.Всички дейности ще се изпълнят с материали  съгласно санитарно–хигиенните изисквания.Проектното решение предвижда настилките да са от гранитогрес, теракот иламинат, стените на тоалетните от фаянс на височина минимум 2,00 м., а всичкитавани и останалите стени да са боядисани с латекс. Дограмата е PVC .Предвидена е каменна облицовка и облицовка с декоративни тухли частично взоната на партера и втория етаж.

„Благодарение на финансовата подкрепа на правителството щерешим още един дългогодишен проблем в Ахелой, а именно осигуряване на подходящасреда за занимания и игри на най-малките. Липсата на детска ясла е въпрос,който разискваме с майките от Ахелой от години и наистина се радвам, да поднесатази новина като коледен подарък за всички тях.”, каза кметът Иван Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега