Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството отпусна 2 млн. лева за заетост в общини с висока безработица

Правителството отпусна 2 млн. лева за заетост в общини с висока безработица

До края на тази година програмата ще се реализира в 14 общини от областите Враца, Видин и Монтана.

Правителствотоодобри вътрешнокомпенсирани промени на разходите по бюджета на Министерствотона труда и социалната политика за 2017 г. Преструктурирането води доувеличаване на утвърдените средства за активна политика на пазара на труда с 2000 000 лева.Със сумата ще сефинансира нова национална програма за заетост и обучение на безработни отобщини с висока безработица, която ще бъде включена в Националния план задействие по заетостта за 2017 г.

До края на тази година програмата ще сереализира в 14 общини от областите Враца, Видин и Монтана. По нея ще се осигурисубсидирана заетост на около 830 безработни в периода септември - декември.Приоритетно вобучение и заетост ще се включват продължително безработни, безработни младежи(до 29 години), както и безработни, които получават социални помощи или са сосновно и по-ниско образование и без професионална квалификация.

Всички включенив програмата безработни ще преминат мотивиране за активно търсене на работа.Хората, които се нуждаят, ще бъдат включени в курсове за ограмотяване или запридобиване на квалификация по професия.

По новата програма ще се осигурявасубсидирана заетост на пълно или непълно работно време. Наетите ще изпълняватразлични дейности в частния сектор или общественополезни дейности към общините,като ремонт на обществени сгради, комунално-битово обслужване, поддържане нанедвижимо културно наследство или оказване на услуги на населението.

Работодатели попрограмата могат да са частни фирми, общински администрации и предприятия,социални предприятия, неправителствени организации и др. Те ще получаватсредства за трудовите възнаграждения на наетите лица и дължимите осигуровки засметка на работодателя, съгласно Националния план за действие по заетостта за2017 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега