Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството отпусна 9,7 млн. лева за ограничаване и ликвидиране на птичия грип

Правителството отпусна 9,7 млн. лева за ограничаване и ликвидиране на птичия грип

Дай, Боже, да се справим, тъй като България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа", коментира Борисов.

Правителството осигуридопълнителни разходи по бюджета на Министерството на земеделието и храните вразмер на 9,7 млн. лева. Средствата са от резерва за непредвидени/неотложниразходи и с тях се обезпечават наложените мерки за ограничаване и ликвидиранена болестта „инфлуенца по птиците”.

Одобрените мерки целятнедопускане разпространението на птичи грип на територията на други райони отстраната и ограничаване на икономическите загуби, възникнали от появата наболестта, уточняват от правителствения пресцентър. Средствата ще се използват заизплащане на обезщетения на стопаните на умрелите и принудително убити животни,както и за обезпечаване на диагностичните екипи за клинични прегледи и вземанена проби.

Ще бъдат закупени допълнителни диагностикуми за изследване напробите, взети от възприемчиви животни, отглеждани в предпазната и наблюдаванитезони около огнището.Междувременно, взетите досега мерки вече дават резултат, отчитат от правителството.

"От три дни няма регистрирана нитоедна нова положителна проба за птичи грип", съобщи министърът на земеделието ихраните Десислава Танева на днешното правителствено заседание.

"Предприехме всички мерки, за да ограничим неблагоприятнитепоследици от заразата. Дай, Боже, да сесправим, тъй като България е вторият износител на гъши и патешки дроб в Европа",коментира от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега