Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството прехвърли летището край Равнец на Общината

Правителството прехвърли летището край Равнец на Общината

До момента теренът бе собственост на Министерството на отбраната, но необходимост от него нямаше.

В рамките на последното си заседание правителството в оставка взе решение да удовлетвори искането на Община Бургас и да прехвърли летището край село Равнец, за което се планира да се превърне в индустриален парк.

До момента теренът бе собственост на Министерството на отбраната, но необходимост от него нямаше. Широки бяха дебатите по отношение на въпросната земя, която според някои (вкл. президента Румен Радев) трябва да остане летище. В крайна сметка обаче тя ще се превърне в икономическа зона.

Авиобаза "Равнец" прекрати своето функциониране през 2001 г. На мястото обаче останаха сгради, писти, хангари и други материални активи. Всичко това бе разграбвано в продължение на години и съществуващите постройки вече са руини. След десетки жалби на жителите на Равнец, кметът на Бургас - Димитър Николов, отправи многобройни сигнали до органите на реда за разграбването на имота, както и писма до министерството на отбраната.

С днешния акт на държавата се открива възможност предназначението на старото летище да бъде променено. Теренът не е подходящ за земеделско ползване, а наличната транспортната обезпеченост го прави привлекателен за развитие на производствени бази. Стратегическата му локация дава възможност да се търсят инвеститори. Общата площ на терена на бившето летище е 3500 дка, което позволява да бъдат предвидени територии за бизнес и обществено ползване.

Сизграждането на индустриален парк ще бъдат разкрити нови работни места, щебъдат привлечени инвеститори, което ще окаже благоприятно влияние върхуразвитието на бизнеса и на региона като цяло, обосновават решението си от Министерски съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега