Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството с превантивни мерки, заради очакваното влошаване на времето

Правителството с превантивни мерки, заради очакваното влошаване на времето

В Министерството на вътрешните работи се проведе заседание на щаба за защита при бедствия.

"Във връзка с това, което се случва в Европа, свикахме националния щаб за защита при бедствия", заяви министър Валентин Радев. Щабът бе свикан по разпореждане на министър – председателя Бойко Борисов и целта бе да се да направи оценка на ситуацията и да се разпоредят превантивни мерки на Единната спасителна система, областните управители и местните власти.

Министър Радев уточни, че са се свързали с всички областни управители, проверени са всички системи и язовири. Свързали са се и с Агенцията за борба с градушките, оттам имат готовност и са пуснали няколко ракети. Към момента всичко това се взима превантивно и министър смята, че този път няма да има изненади, уверяват от МВР. Вътрешният министър подчерта, че премиерът Борисов постоянно е за обстановката.

Главен комисар Николай Николов посочи, че по закон Кризисният щаб се събира при настъпило бедствие. В случая ситуацията е прогнозирана евентуално тежка, поради която тя е с превантивни мерки. Идеята бе министърът да въведе националния план в частта защита при наводнения, да  прозвъни областните управители и да им заостри вниманието за техните планове и предприетите мерки.

Областните управители трябва да установят наблюдатели по критичните участъци на реките, за да може проблемът да се хване отрано, каза директорът на ГДПБЗН. Язовирите са проверени, средно източени, няма опасност от преливане. Главен комисар Николов заяви, че до момента са получени 209 сигнала за пожари, но ситуацията е спокойна.

Според проф. Брънзов, директор на НИМХ към БАН, се очаква около 30-40 литра валежи на квадратен метър. В заседанието на щаба участие взеха представители на Министерството на земеделието, МО, МРРБ, МОСВ, директори на дирекции в МВР.

Към момента, обстановката в страната е спокойна, посочват от оперативния център на ГДПБЗН. Получени са  малко над 50 сигнала, предимно за запушени улични шахти, паднали дървета и опасни предмети. Най-много са сигналите от областите Враца, Плевен, Ловеч и Перник. Регистрирани са и няколко сигнала за наводнени пътни участъци. За отстраняването на произшествията през нощта на територията на цялата страната работиха 47 екипа на ГДПБЗН.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега