Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството стандартизира онлайн присъствието на администрациите

Правителството стандартизира онлайн присъствието на администрациите

Министерски съвет реши, че държавните структури ще трябва да се придържат към единни правила при формиране на домейните и поддомейните, както и на адресите на електронната поща на административните органи.

Правителството стандартизира онлайн присъствието на администрациите. В рамките на днешното си заседание, Министерски съвет реши, че държавните структури ще трябва да се придържат към единни правила при формиране на домейните и поддомейните,както и на адресите на електронната поща на административните органи.

За целтаДържавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) ще изготви методическиуказания, които ще приведат наименованията и адресите в съответствие сизискванията на Наредбата за общите изисквания към информационните системи,регистрите и електронните административни услуги, която е в сила от 1 март 2017година.

ВНаредбата са определени правила за формиране на наименования на домейните иподдомейните, както и на адресите на електронна поща, използвани от областните,общинските, районните администрации и администрации без собственаинфраструктура за електронна поща.Анализътна съществуващите към момента електронни адреси показва, че в областните,общинските и районни администрации се използват електронни пощенски услуги отразлични доставчици, като използваните домейни и наименования на електроннапоща противоречат на правилата, посочени в Наредбата.

"Неспазването на единнистандарти значително затруднява комуникацията на гражданите с институциите,взаимодействието между самите администрации, а също така създаването на единнирегистри и общи адресни списъци", смята властта.Срешението си кабинетът възложи на председателя на ДАЕУ да изготви методическитеуказания за формиране наименованията на домейните и поддомейните, както и наадресите на електронната поща на административните органи в България.

Документът също така ще укаже реда на създаване на портал за Система завътрешни електронни административни услуги, използвани от областните,общинските, районните администрации и администрации без собственаинфраструктура за електронна поща и заявяване на електронна административнауслуга за електронна поща.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега