Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Празникът на Поморие поднесе огърлица от емоции за всички жители и гости на града

Празникът на Поморие поднесе огърлица от емоции за всички жители и гости на града

В Поморие честването на големия християнски празник в почит на Свети Георги Победоносец започна с архиерейска света литургия и водосвет за здраве и благополучие. Те бяха отслужени лично от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и игумена на манастир „Свети Георги“ Агатополския епископ Иеротей. Десетки миряни бяха дошли, за да отправят молитва и да отпият от чудотворната вода, извираща от аязмото на храма. За всички жители и гости на Поморие денят на храбростта поднесе огърлица от емоции и неповторима празнична атмосфера.

В Поморие честванетона големия християнски празник в почит на Свети Георги Победоносец започна с архиерейска света литургия и водосвет за здраве иблагополучие. Те бяха отслужени лично от Негово Високопреосвещенство Сливенскиямитрополит Иоаникий и игумена на манастир „Свети Георги“ Агатополския епископИеротей. Десетки миряни бяха дошли, за да отправят молитва и да отпият от чудотворнатавода, извираща от аязмото на храма.За всички жители игости на Поморие денят на храбростта поднесе огърлица от емоции и неповторимапразнична атмосфера.

„Днес празникът е малко по-специален, градът ни вече имасвоя девиз, а има и своя закрилник, който да бди над нас (…). Всичко това сеслучва благодарение на вас, моите съграждани, на вашата енергия, активност ижелание за промяна в нашия град.“, каза кметът Иван Алексиев в приветствието сиот лятната сцена на НЧ „Светлина 1939“. Той благодари и на гостите отУнгария, Румъния, Турция и Гърция, пропътували хиляди километри, за да уважатсъбитието. Кметът  наунгарския град Аяк Миклош Керекеш също поздрави всички присъстващи. Той изразирадостта си да е отново тук, споделяйки празника на поморийци:

„За петтегодини, в които посещавам вашата страна, съм научил нещо изключително важно –българите са много добри хора. Важно е, че всички днес се усмихвате. Пожелавамви здраве в семействата и продължавайте да бъдете така позитивни, защото кактовашия писател Иван Вазов казва „Не се гаси туй, що не гасне!“.Приветствия бяхаотправени и от: Георгия Бонто Токали – заместник – кмет на община Волос (ресорНео Анхиало), Гърция; Илияз Йълмам – кмет на град Енидже, Турция; ЕкремЕшкенат – кмет на община Сюлейманпаша (град Текирдаг), Турция и ЛехелКовач – кмет на Трансилвания (град Фаркашлака), Румъния.Пред всичкиприсъстващи прозвуча и поздравителен адрес, който президентът РосенПлевнелиев бе изпратил специално за празника на Поморие.Танцьорите на Клубпо спортни танци „Поморие“ с треньор Никола Абрашев раздвижиха лятната сцена наНЧ „Светлина 1939“. Хореографията им се предшестваше от музика визпълнение на Общински духов оркестър – Поморие, под ръководството на диригентаАнгел Панцирков.

Много музика и танци имаше и в края на днешната програма, приизявата на бургаския професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“, схудожествен ръководител Марио Егов.Всички артистичниизяви, освещаването на скулптурната композиция на Свети ГеоргиПобедоносец и официалното обявяване на девиза на град Поморие направиха Гергьовден2016 още по-вълнуващ и запомнящ се.Празничната програма по повод деня на Поморие продължава и днес/07.05.2016 г./, от 11.30часа с турнир по народни борби „Гергьовден“, който ще сепроведе пред манастир “Свети Георги” за трета поредна годинa. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега