Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Празничната програма за Освобождението в Бургас ще стартира на 2-ри март

Празничната програма за Освобождението в Бургас ще стартира на 2-ри март

Пъстра и богата ще бъде и тази година програмата за посрещането на годишнината от Освобождението на България от османско иго в Бургас.

Пъстра и богата ще бъде и тази година програмата за посрещането на годишнината от Освобождението на България от османско иго в Бургас. Тя ще стартира още на 2-ри март с редица инициативи, информират от пресцентъра на Общината.

В 9:30 часа, в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино", ще започне общинска детска викторина "Аз съм българче", организирана от Център за подкрепа и личностно развитие - Бургас.

От 17:00 часа, в Историческия музей на ул. "Лермонтов" ще бъде открита изложба, посветена на Матей Преображенски, един от най-близките съратници на Левски, негов приятел и довереник. Тя пристига от Регионален исторически музей - Велико Търново по покана на РИМ - Бургас.

От 18:00 часа, в Дом на писателя на ул. "Вола" № 1 ще се проведе рециталът "И това е България". Представят го учениците от  школа за слово, мелодия, театър "Генгерче" при Средно училище "Христо Ботев", град  Айтос, с ръководител Татяна Йотова, която е автор на стиховете. Заповядайте, за да съпреживеем родолюбиви мисли, позабравени чувства и героични събития. 

По същото време, в централно фоайе на Военен клуб (ул. "Хр. Ботев" №48) ще бъде открита изложба на оръжия от Руско-турската освободителна война 1877 - 1878 г. Организатори са Военен клуб - Бургас  и Регионален исторически музей - Бургас. 

За поредна година Община Бургас организира и отделен концерт, посветен на Освобождението, в ж.к. "Меден рудник". Той също е с начален час 18:00 на 2 март и ще се проведе в спортна зала "Никола Станчев". 

В него ще вземат участие любими фолклорни /и не само/ изпълнители. Сред тях са Народен хор "Трепетлика", с художествен ръководител Пепа Запрянова; солисти от Държавна опера - Бургас - Георги Асеников, Любомир Тодоров, Йордан Христозов, Николай Николов, Красимир Кръстев; солисти от Фолклорен ансамбъл "Тунджа" - град Ямбол. Водещище бъдат Ива Папазова и Никола Парашкевов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега