Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Празнуваме рождения ден на Атанасовското езеро "На колела покрай брега"

Празнуваме рождения ден на Атанасовското езеро "На колела покрай брега"

Ежегодно, на 12-и август, отбелязваме "рождения ден" на Атанасовското езеро - денят, в който то е обявено за резерват, за да бъдат опазвани птичите му обитатели. Тази година празничният ден ще премине под мотото "На колела покрай брега".

Ежегодно, на 12-и август, отбелязваме "рождения ден" на Атанасовското езеро - денят, в който то е обявено за резерват, за да бъдат опазвани птичите му обитатели. Тази година празничният ден ще премине под мотото "На колела покрай брега".

Организаторите от БФ "Биоразнообразие" организират велопоход по новите пътеки около езерото – Пътеката на саблеклюна и Пътеката на солта. Той ще се проведе на 12 август (петък) в 18:30 часа. Началната точка е Пътеката на саблеклюна до Укритието за наблюдение на птици.

Походът ще продължи през Парк Езеро и ще спрем за кратко на „Яйцето“ (близо до тенис кортовете). В 19:30 часа е сборният пункт на бариерата пред ресторант „Фиеста“, за да се включат и позакъснелите, които идват за карането по Пътеката на солта и особено за тортата и къпането в морето и лугата.

Резерват "Атанасовско езеро" е обявен на 12 август 1980 г. за да опазва редките видове птици, които обитават езерото. Не случайно това е най-богатото на птици място в страната със своите 333 вида, които обитават рядкото местообитание - крайбрежна лагуна.

Вече повече от 15 години рожденият ден на резервата се отбелязва с различни събития, за да привлича хората, живеещи около резервата и за да ги запознава с това специално място. Празникът се организира от Българска фондация Биоразнообразие – Проект "Солта на живота", LIFE+ и РИОСВ Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега