Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Превозвачи на бунт срещу ограниченията за тежкотоварните автомобили в жегите

Превозвачи на бунт срещу ограниченията за тежкотоварните автомобили в жегите

Превозвачи подготвят стачни действия, в случай че властта не отмени въведеното миналата година ограничение на движението на тежкотоварните автомобили в жегите. Според бизнеса, това води до сериозен риск за здравето на шофьорите поради липсата на подходяща съпътстваща инфраструктура, която да позволи на водачите да отморят на прохлада.

Превозвачи подготвят стачни действия, в случай че властта не отмени въведеното миналата година ограничение на движението на тежкотоварните автомобили в жегите, предава БНР. Според бизнеса, това води до сериозен риск за здравето на шофьорите поради липсата на подходяща съпътстваща инфраструктура, която да позволи на водачите да отморят на прохлада.

Припомняме Ви, че заповедта бе издадена от Агенция “Пътна инфраструктура” и ГД “Национална полиция” миналата година през юли. Ограничението се въвежда при жеги над 35 градуса, за времето от 13 до 21 часа. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци. 

Инициатори на бунта срещу забраната са Съюза на работниците в международния транспорт. Председателят Александър Стамболийски подчертава, че заповедта създава повече проблеми, отколкото да решава такива. Според браншовата организация, подобни ограничения в Европа няма. Имало е опит за въвеждането им в Унгария, но след два смъртни случая, заповедта била отменена.

"В товарния автомобил температурата не е по-ниска, отколкото навън. Дори напротив. По-висока е, което довежда до допълнително влошаване здравето на някои колеги. Няма необходимата съпътстваща инфраструктура, където да спрем. Стоим отстрани на пътя, което пък е предпоставка за пътно-транспортни произшествия. След приключване на ограничението за движение цели колони тръгват и става едно невероятно задръстване", коментира Стамболийски.

Декларацията, с която се иска отмяна на температурните забрани, е изпратена  до министрите на регионалното развитие и благоустройството и на транспорта, до обмудсмана и до премиера. От съюза на работниците  в международния транспорт заявиха готовност за  ефективни протести, ако не бъдат чути.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега