Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предават на съд измамник, представял се за наемодател на магазин в центъра на Бургас

Предават на съд измамник, представял се за наемодател на магазин в центъра на Бургас

37-годишният Деян Я. е обвинен в причиняване на имотна вреда в размер на 800 лева.

Бургаската районна прокуратура предаде на съд измамник, представял се за наемодател на магазин в центъра на Бургас. 37-годишният Деян Я. е обвинен в причиняване на имотна вреда в размер на 800 лева.

Схемата е установена през септември 2014-а година. Според обвинителния акт, в нотариална кантора Деян Я. заблудил наемодателката Денка М., че е наемодател на магазин на ул. "Богориди". Обектът обаче бил вече отдаден на други наематели.

Пострадалата била собственик на търговскодружество. В края на месец август 2014 г. пуснала обява в специализиранисайтове в Интернет, че търси да наеме помещение в Бургас, което да използвакато магазин за дрехи. Малко след публикуване на обявите, на посочения от неямобилен телефон се свързал подсъдимият.

В телефонен разговор с нея обяснил, чеотдава помещение на ул. „Богориди“, което е подходящо за целта. Двамата си уговорили среща. Подсъдимиятобяснил, че в момента в помещението имало наематели. Същото щяло да бъде разделено на две части, катотази с площ 20 кв.м. щяла да и бъде отдадена под наем.

Деян Я. посочил, че есобственик на отдавания от него под наем имот. Уточнили, че цената на наема щее 400 лв. и срока на договора ще е три години, за което пострадалата пожелалада сключат писмен договор. При подписването му пострадалата заплатила на подсъдимиянаемна цена в размер на 400 лв. и депозит също в размер на 400 лв., или общосумата от 800 лв.

По силата на договора Деян Я. се задължавал да предадевладението на имота на 15.10.2014 г. След 15.10.2014 г. наемателкатапотърсила Деян Я., за да й предаде ключовете от магазина, но той и отговорил,че не в града и трябвало да изчака. Пострадалата го потърсила още няколко пъти,но Деян Я. отговорил, че е извън страната.

Тогава Денка М. се усъмнила внамеренията на подсъдимия и решила да посетят имота. Когато отишла в магазинаустановила, че същия бил отдаден под наем от истинските собственици на друготърговско дружество.

Районен съд – Бургас е насрочил заседанието си на 27.11.2017г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега