Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предадоха на съд водач, причинил смъртта овчар на пътя

Предадоха на съд водач, причинил смъртта овчар на пътя

Случаят е от 10-и август 2016-а година.

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд водач, причинил смъртта овчар при инцидент на пътя край руенското село Листец. Съдът е  насрочил заседанието си за 10.09.2019 г.

Пострадалият работил като овчар и пасял стадо от около 260 овце. Около 18.00 ч. на 10-и август 2016-а година той, заедно със стадото, се намирали в землището на с. Листец., в районна на общинския път. Стадото пасяло от едната страна на пътя – дясна, гледано при движение от с. Листец, а овчарят на стадото се намирал от лявата страна на пътя, гледано от същата посока.

Пострадалият почивал, като бил легнал след левия банкет на пътя. Стадото животни, което било от другата страна на пътя, било разпръснато на две части, едната от които в непосредствена близост до пътя, а другата по-навътре в изоставена нива – пасище.

По същото време от с. Листец за с. Люляково с автомобил тръгнал обвиняемият. Когато съвсем наближил района, където от дясно на платното за движение и десния банкет, три животни преминали тревистата растителност и навлезли в банкета. Водачът ги забелязал едва на разстояние 2-3 метра от тях, измерено по права линия. Появата на животните в непосредствена близост до автомобила стресирала обвиняемия, който реагирал спонтанно, като вместо да задейства спирачния педал и да предприеме намаляване на скоростта и спиране, заради състоянието си на стрес и паника, завил рязко на ляво, с цел да избегне и да се отдалечи от животните.

В действителност такава необходимост (от избягване на животните) изобщо не е била налице, защото на малкото разстояние – 2-3 метра, от което обвиняемият възприел появата на животните непосредствено от дясно на платното за движение, същият би ги подминал за незначително време от 0,08-0,12 секунди, за което време би изминал въпросните 2-3 метра, като за същото време животните биха се преместили само с няколко сантиметра – 4-5 см., което изобщо не би съставлявало пречка обвиняемият да продължи праволинейното си движение по пътя, с управлявания от него автомобил.

Предприемайки маневра свързана с рязко отклоняване на ляво, обвиняемият изгубил контрола върху управлявания от него автомобил. Платното за движение било свободно от други участници в движението – насрещно или попътно движещи се и за обвиняемия нямало никаква пречка дори и след като е избрал неправомерна маневра, свързана с отклоняване на ляво, да остане с автомобила върху платното за движение, в който случай не би настъпил никакъв обществено-опасен резултат.

Вместо това, обвиняемият изгубил контрола върху автомобила, не успял да задържи същия в рамките на платното за движение, излязъл от същото на ляво (по посока на движението си), като навлязъл в левия банкет, а след това и в терена след него, където на разстояние 1,20-1,30 метра от платното за движение, се намирал, в легнало положение, пострадалият. Последният, чувайки шума от приближаващия автомобил, леко се надигнал, при което последвал удар между главата на пострадалия и предната броня с регистрационната табела на автомобила, което довело до смъртта на пастира.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега