Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предлагат глобата за шофиране без книжка да скочи двойно

Предлагат глобата за шофиране без книжка да скочи двойно

В момента тя е 300 лева.

Пореден пакет с промени предстои да влязат в сила по отношение на Закона за движение по пътищата. Една от новостите са по-солените глоби, включително за шофиране без свидетелство за правоуправление. Ако в момента водачите без книжка плащат 300 лева глоба, то след промените може да се наложи те да броят двойно повече.

Санкцията за шофиране без свидетелство ще включва и сваляне на регистрационните табели на колата. Това уточни директорът на ИА "Автомобилна администрация" Бойко Рановски в ефира на bTV. По думите му, в изменения закон има седем нарушения, които ако даден водач извърши в рамките на две години, ще му бъде отнемана книжката.

Нови ограничения се въвеждат и за младите водачи. През първите шест месеца те ще трябва да карат с придружител, както и да шофират автомобили с мощност до определени киловати. Освен това през нощта няма да имат право да возят пътници.

Рановски поясни, че за нов водач се смята този, който придобива правоспособност за първи път и не са изминали две години от придобиване на първата му категория.

Други промени са свързани с регистрацията на автомобилите. Возилата "нов внос" ще минават първо през пункт за идентификация и проверка на техническата изправност. Едва след това, когато автомобилът вече има т.нар. "паспорт с технически данни", водачът отива в КАТ за регистрация.

Пунктовете за преглед ще отговарят на критерии, различни от сегашните, които са само за проверка на техническата изправност. Рановски изрази надежда да има строги правила и санкции, ако се установи злоупотреба в тези пунктове. Те ще бъдат контролирани както от служители на Министерството на транспорта, така и от служители на МВР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега