Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предприемат спешни мерки за укрепване на свлачищата в бургаския квартал "Сарафово"

Предприемат спешни мерки за укрепване на свлачищата в бургаския квартал "Сарафово"

Започва и ремонт на надлеза.

Специалисти от "Геозащита" ще направят спешен оглед на активиралото се крайбрежно свлачище на улица "Черно море" в бургаския квартал "Сарафово". За това се разбраха днес кметът на Община Бургас Димитър Николов и инж. Йордан Йорданов - управител на "Геозащита" - Варна. Те се срещнаха на критичното място и разговаряха със собственици на къщи, които са притеснени от ускорените свлачищни процеси пред имотите им.

До края на седмицата представители на "Геозащита" ще направят проучване и изследване на терена и ще оформят предписания за аварийни укрепителни действия. Община Бургас информира с писмо и Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проблема и ще кандидатства за финансиране за проектиране и цялостно укрепване на бреговата ивица в квартал "Сарафово".

В работата на специалистите ще се включат и представители на ВиК Бургас, които да предложат решения за изграждането на отводнителна система както в застрашената от свлачище зона, така и в други части на квартала, които са потърпевши от наводненията.

Междувременно специалисти от Агенция "Пътна инфраструктура" извършиха оглед на свлечения насип на републиканския път I-9 Бургас - Поморие и надлеза до квартал "Сарафово" и Летище Бургас. Община Бургас очаква предписанията на експертите на пътната агенция за ремонтни дейности на съоръжението. Веднага след изработването на проекта ще започнат и ремонтните работи, а до финализирането им пътят ще остане затворен за движение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега