Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Председателят на АПИ се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Председателят на АПИ се срещна с кметовете на Бистрица и Панчарево

Предстоят среща с Марков, както и с кмета на Нови Искър Даниела Райчева.

"Информирах кмета на Бистрица, че съгласно поисканите от Столична община промени и нашата готовност да ги приемем, за участъка от третокласния път от Софийския околовръстен път до с. Железница няма да се заплаща винетна такса". Това каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски пред журналисти след срещата с кмета на Бистрица Самуил Попов.

По-късно днес Георги Терзийски разговаря и с кмета на Панчарево Николай Гюров и проведе телефонен разговор с кмета на Банкя Рангел Марков. Предстоят среща с Марков, както и с кмета на Нови Искър Даниела Райчева. Поводът бе вълната от недоволство заради информация, че винетки ще трябва да се купуват и за преминаване през Северната скоростна тангента.

Георги Терзийски посочи, че споразумението между АПИ и Столична община ще бъде подписано, след като бъдат приети с решение на Министерския съвет промени в Списъка на републиканските пътища, за които се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса.

"Със Столична община водим разговори от дълго време, но тъй като в момента въвеждаме системата с два вида таксуване – винетна и тол такса, трябваше да бъдат направени анализи за това какви ангажименти да поеме общината за поддържането на участъците, за които тя предлага да не се плаща винетка", посочи Георги Терзийски.

Той уточни, че участъците, предложени от Столична община, няма да бъдат освободени от тол такси на база изминатото разстояние на превозните средства над 3,5 тона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега