Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Председателят на ДАЗД ще посети центъра за деца в с. Атия

Председателят на ДАЗД ще посети центъра за деца в с. Атия

Председателят на Държавна агенция за закрила на детето Ева Жечева ще посети центъра на настаняване от семеен тип в с. Атия, заедно с областния управител на Бургас – Павел Маринов и председателя на парламентарната комисия за децата, младежта и спорта Христо Монов утре. Ден по-късно, на 1-ви април, Жечева ще открие дискусия на тема „Ранните раждания и защитата на правата и интересите на децата”, която ще се проведе в сградата на Областна администрация Бургас.

Председателят на Държавна агенцияза закрила на детето Ева Жечева ще посети центъра на настаняване от семеен типв с. Атия, заедно с областния управител на Бургас – Павел Маринов и председателяна парламентарната комисия за децата, младежта и спорта Христо Монов утре. Денпо-късно, на 1-ви април, Жечева ще открие дискусия на тема „Ранните раждания изащитата на правата и интересите на децата”, която ще се проведе в сградата наОбластна администрация Бургас.

В рамките на посещението си в Центъра за настаняване от семеен тип в с. Атия, г-жаЖечева, г-н Монов и г-н Маринов ще разговарят с 12-те деца, които живеят вновата услуга, и с хората, които се грижат за тях. Ще се запознаят на място спроцеса на адаптация на децата в новата среда.

ЦНСТ с. Атиа  е третата услуга от семеен тип в областБургас изградена в изпълнение на Националната стратегия Визия задеинституционализация на грижата за деца. Основната цел на проекта е замянатана институционалната грижа за деца с увреждания и реализиране на нов модел закачествена грижа за тези деца, съобразена с индивидуалните потребности на всякодете и осигуряваща среда, близка до семейната.

След посещението, Ева Жечева щеостане в Бургас, където ще се състои и дискусия по въпросите за раннитераждания. Основен акцент ще бъдат предложенията на ДАЗД за нормативни промени имерки за ограничаване на явлението „деца раждат деца”, изготвени след анализ нарезултатите от проверката, ангажираността на институциите, както и добритепрактики на местно ниво.

В дискусията ще вземат участиеХристо Монов, Павел Маринов, кметът на община Бургас – Димитър Николов, народнипредставители, директори и лекари от родилните родилните отделения на болницитев Бургас, Варна и Сливен, представители на регионалните дирекции „Социалноподпомагане”, отделите за закрила на детето, неправителствени организации.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега