Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха "Новия полицейски лидер" в Бургас

Представиха "Новия полицейски лидер" в Бургас

Проектът «Новият полицейски лидер» бе представен днес на регионална информационна среща от психолозите към група “Лаборатория Бургас” при Института по психология – МВР. Програмата се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд, Приоритетна ос II „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-06.

Проектът «Новиятполицейски лидер» бе представен днес на регионална информационна среща от психолозитекъм група “Лаборатория Бургас” при Института по психология – МВР. Програмата сереализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административенкапацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд, Приоритетна ос II „Управление на човешките ресурси”, подприоритет 2.2. „Компетентна иефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-06.         

Срокът за изпълнението му стартира на23.01.2013 г., като финала е предвиден за 23.01.2015 г. Целта на проекта еподобряване и модернизиране на управленско-административния капацитет в МВР,чрез актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките налидерство на средния ръководен състав в съответствие с ефективните управленскимодели в организациите от сферата на сигурността. Набаза на резултати от проведените две изследвания са разработени три обучителнимодула за актуализиране и усъвършенстване на професионалните познания ипрактики  на средния ръководен състав:         

Модул1 „Подбор и кариерно развитие”, свързан с процедурите по планиране, подбор,оценка и кариерно развитие.         

Модул2 „Лидерски стил и мотивация”, по теми от управленската практика -изграждане иуправление на екипи, управление на ресурси, лидерски стилове и мотивация.         

Модул 3 „Психологични аспекти на управлениетопри разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи”, насоченкъм повишаване на общата и специализирана психологична подготовка приразследване на криминални престъпления и овладяване на критични инциденти,както и повишаване на компетентността при съпътстващитеуправленско-административни процедури.        

Във всеки отделен модул щебъдат обучени над 2 000 служители от ръководния състав на МВР. Предвидените 220 броя обучения за цялата страна ще сепровеждат на териториален принцип, под формата на двудневни интерактивнисеминари и тридневен групово-динамичен тренинг. Обучителище са подготвени служители от Института по психология на МВР.          

Срещата бе открита с приветствие отг-н Калоян Калоянов, временно назначен на длъжността Директор на ОДМВР - Бургас,който посочи, че дейността на служителите от МВР енасочена приоритетно към това да направят живота на гражданите по-сигурен,по-спокоен и в този контекст проект „Новият полицейски лидер” е още еднавъзможност за постигане на по-устойчиви резултати в разследването иразкриването на престъпления. Той изрази увереност, че предстоящитеинтерактивни обучения ще дадат необходимите познания на служителите на средноуправленско ниво да се утвърдят и развиват като успешни лидери.          

На информационното събитиеприсъстваха над 90 човека – ръководни служители от ОД МВР гр. Бургас, ОУ ПБЗН,РДГП, РЦ 112 – Бургас, ОДМВР гр.Сливен. Срещата уважиха и представители отпартньорски професионални организации : Център за превенция на престъпността инасилието  гр.Бургас,  психолози, работещи в сферата на образовваниетои др.       

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега