Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха новата рейтингова система на висшите училища в България

Представиха новата рейтингова система на висшите училища в България

Актуализираното издание на системата за 2015 година съдържа информация за 51 акредитирани висши училища в България, които предлагат обучение по специалности, разпределени в 52 професионални направления.

Представиха новата рейтингова система на висшите училища в България, която ще трябва да помогне на тазгодишните абитуриенти да се ориентират в избора на висше учебно заведение. Актуализираното издание на системата за 2015 година съдържа информация за 51 акредитирани висши училища в България, които предлагат обучение по специалности, разпределени в 52 професионални направления.

Класациите по направления са изготвени на базата на повече от 74 индикатори. Те измерват различните аспекти от дейността на всеки ВУЗ - учебния процес, учебната среда, базата и административните услуги, престижа на учебното заведение, реализацията на студентите му, научните постижения. Тези индикатори са формирани на базата на статистически данни, събрани от различни източници, включително и чрез социологически проучвания.

Интернет платформата дава възможност за извличане на различни сравнения и класации. Всеки кандидат-студент може да избере индикаторите, които са важни за него, и да види собствена класация, изготвена на база на точно тези индикатори. Платформата вече е активна в подстраница на сайта на МОН.

Така, например, справка на "PoligrafF" за направлението Икономика показва, че двата университета в Бургас заемат 12-то (БСУ) и 14-то ("Проф. Асен Златаров") място в общата класация на ВУЗ-овете у нас. В сферата на Информатиката и компютърните науки, Бургаският свободен университет се нарежда на 9-то място, а в областта на Туризма, "Проф. Асен Златаров" заема 10-то място в страната. И в двете класации първенец е Софийски университет "Св. Климент Охридски".  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега