Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха първата книга за историята на село Александрово

Представиха първата книга за историята на село Александрово

Неин автор е Николина Керчева.

В навечерието на коледните празници бе представена първата книга – исторически очерк „СЕЛО АЛЕКСАНДРОВО, БУРГАСКА ОБЛАСТ”, с автор Николина Керчева.

Залата на НЧ „Здравец 2013” събра десетки жители и гости на селото, сред които кметският наместник Петър Хараламбов, зам.-кметът на Община Поморие Янчо Илиев и председателят на Общинския съвет Адам Адамов.

„Като издател споделям наблюденията си върху този вид литература, а именно книгите на тема „Краезнание”. Тези малки книги събират в себе си живата история на съответното населено място, в случая – на с. Александрово. Пишат се от хора, които са родолюбци, които познават хората и обичаите на населеното място. Тези книги често съдържат повече истина от учебниците по история.”, каза инж. Денчо Михов, управител на издателство „Либра Скорп”, по време на представянето.

Авторът на книгата Николина Керчева е родена в поморийското село Гълъбец през 1945 г. Има 43 години педагогически стаж, а в момента е организатор културни дейности при местното читалище. Омъжена и понастоящем живееща в с. Александрово, тя се нагърбва с нелеката задача да издири, събере, систематизира и да предаде в подходяща форма знанието за миналото и обичаите на селото.

„Изданието няма претенции за изчерпателност, но очертава и прави обзор на някои събития и факти от миналото и настоящето. Книгата е необикновена, защото чрез нея подаряваме слово, история и чувство на родолюбие и принадлежност към рода. Това е повече приказка за Александрово, отколкото историческо четиво. Но книгата може  да послужи като основа за по-задълбочено проучване и разширяване сведенията за историческото минало на Александрово”. Това сподели авторът Николина Керчева и благодари на Община Поморие и на всички за оказаната помощ, с предоставянето на лични материали и спомени за китното поморийско село.

Жители на с. Александрово изпълниха музикални поздрави и приветстваха авторката за труда и обичта към родното им място.

Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Община Поморие и може да бъде закупена в кметството на с. Александрово. Събраните средства ще се използват целесъобразно за нуждите на НЧ „Здравец 2013” – с. Александрово.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега