Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Предстои вторият кръг от конкурса за изящно и приложно изкуство на НХА

Предстои вторият кръг от конкурса за изящно и приложно изкуство на НХА

Изпитът ще се проведе на 1 и 2 май в Магазия 1.

Първият етап от конкурса за изящно и приложно изкуство на Националната художествена академия приключи и вече са ясни номинираните кандидати, които продължават във втората част от съревнованието.

В конкурса със свои рисунки се включиха десетки ученици, които ще кандидатстват за прием във филиала на Академията в Бургас. Творбите им бяха оценявани от жури, в състава на което влизат директорът на БХГ "Петко Задгорски" - Георги Динев, Александър Дойчинов - директор НХГ "Димитър Добрович" - Сливен и Георги Павлов - преподавател в НХА.

Задачата във втория кръг от конкурса е рисуване по натура. Изпитът ще се проведе на 1 и 2 май в Магазия 1 в зоната за свободен достъп на бургаското пристанище. В първия ден кандидатите ще преминат кратък инструктаж. Той започва в 09:30 часа и в него те ще бъдат запознати с изискванията и начина на протичане на изпита. Времето за разработване на творбите продължава от 10:00 до 13:00 и от 14:00 до 17:00 часа и през двата дни.

Участниците ще бъдат разделени на две възрастови групи съответно за ученици от 11-ти и 12-ти клас. Отделните възрастови групи от своя страна ще бъдат разделени на две направления - "Изящно изкуство" и "Приложно изкуство". Творбите на кандидатите ще бъдат оценявани на 3 май. Резултатите ще бъдат оповестени веднага след приключване работата на журито. Класирането ще бъде оповестено на електронните страници на Национална художествена академия и Община Бургас.

Класиралите се на първите три места в двете възрастови групи ще получат диплом и плакет. Община Бургас ще осигури едногодишни стипендии по правилата на програма "Бургаски деца" на учениците, класирани на първо, второ и трето място в първа възрастова група.

Участниците от втора възрастова група, чиято конкурсна работа има оценка не по-малка от 5.50, получават право тя да се зачете за оценка от кандидатстудентския изпит по рисуване в НХА, важащ за същата година, в която се провежда конкурсът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега