Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

През новата седмица Бургас ще бъде домакин на Европейски морски ден

През новата седмица Бургас ще бъде домакин на Европейски морски ден

Конференцията ще бъде открита в 13:45ч. на 31 май.

Европейският морски ден 2018г. ще се проведе в Бургас на 31 май и 1 юни в Бургаския свободен университет. Събитието се организира от генерална дирекция „Морско дело и рибарство“ на Европейската комисия, в партньорство с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и община Бургас. 

Конференцията ще бъде открита в 13:45ч. на 31 май от кмета Димитър Николов в качеството му на домакин, г-н Кармену Вела - еврокомисар по околна среда и морска политика, г-жа Искра Михайлова - председател на комисията по регионална политика в Европейския парламент, г-н Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България, както и министри от останалите пет държави с излаз на Черно море, които ще подпишат обща декларация за неговото устойчиво развитие и опазване на природните му богатства.

Конференцията ще събере в Бургас над 500 лидери от бранша, включително министри, еврокомисари, депутати, академици, учени и морски експерти. Тази година специално място в нейния дневен ред заема Черно море, наред с други теми, разглеждащи Интегрираната морска политика на ЕС за насърчаване на икономическия растеж, уменията, технологичните иновации, опазването на околната среда и устойчивото развитие.

* В програмата на конференцията са включени:

- 18 семинара с участието на заинтересованите страни;

- Политическо откриване с министри от крайбрежните държави в Черно море;

- Дебати на високо ниво "Black Sea Big Bang" - как да се стимулира устойчивият син растеж, да се генерират инвестиции и да се увеличи сътрудничеството за икономически бум на Черноморския регион;

- Сесия по темата за улесняване на достъпа до средства на ЕС чрез проекти за "синьо развитие" и партньорски проекти, свързани с Черноморския басейн.

Европейският морски ден ще завърши на 1 юни, когато Бургас символично ще предаде щафетата на избрания домакин за следващата година - португалската столица Лисабон.

Европейският морски ден се организира всяка година в различен европейски град и представлява форум за общуване, обсъждане и иницииране на съвместни действия касаещи морското дело. Сред участниците са представители на пристанищната и корабоплавателната индустрията, на местни, регионални, национални и европейски власти, държавни ведомства и агенции, НПО, научни и изследователски институции и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега