Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът иска референдум за задължителното гласуване

Президентът иска референдум за задължителното гласуване

Президентът Росен Плевнелиев коментира, че към приемането на задължителното гласуване трябва да се премине едва след допитване до народа. Той посочи, че подобна промяна трябва да се осъществява при съгласието на народа и в оглед на неговите интереси.

Президентът Росен Плевнелиевкоментира, че към приемането на задължителното гласуване трябва да се преминеедва след допитване до народа. Той посочи, че подобна промяна трябва да сеосъществява при съгласието на народа и в оглед на неговите интереси.

Освен това, държавният главаапелира, когато се говори за задължителен вот, да бъдат отчитани интереситена българите зад граница: „Въпросътне е само кога да се въведе задължително гласуване, но и как да се въведе. Какще дадем шанс на милион и половина български граждани извън България дагласуват, ако ги задължим да гласуват“, попита Росен Плевнелиев.

„Нека тънките политически сметки не бъдат за сметка нанарода, нека уважим желанието на гражданите за повече пряка демокрация, аименно това представлява референдумът“, каза още държавният глава.

Що се отнася до евентуалнитепредсрочни избори, президентът заяви, че в действителност очаква такива да имадо края на годината. В президентската институция обаче коалиции няма да седоговарят, напомни президентът. Той допълни, че създаването на служебноправителство не може да бъде самоцел и за такова още е рано да се говори.

Пред журналисти в Казанлък държавният глава заяви готовностда проведе разговори с парламентарно представените политически партии запостигането на широк консенсус по важните за обществото въпроси. Президентът Росен Плевнелиев беше гост на традиционния Фестивал на розатав Казанлък.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега