Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът на Колумбия удостои Мария Габриел с орден за дипломатически принос

Президентът на Колумбия удостои Мария Габриел с орден за дипломатически принос

На тържествена церемония в посолството на Колумбия в Брюксел, зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел беше удостоена с титлата „Рицар на Ордена на „Сан Карлос“.

На тържественацеремония в посолството на Колумбия в Брюксел, зам.-председателят на Групата наЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групатаМария Габриел беше удостоена с титлата „Рицар на Ордена на „Сан Карлос“.

Орденът е учреден от правителството на Колумбия преди повече от 60 години, зада отдаде почит и признание преди всичко за чуждестранни лица, отличили се съсзаслуги към страната най-вече в областта на международните отношения идипломацията. Той се връчва с Указ на Президента на Колумбия по предложение наМинистерството на външните работи.  

Мария Габриелполучи високото отличие от посланика на Колумбия в ЕС Родриго Ривера за приносай в развитието на дипломатическите отношения между ЕС и Колумбия и отпаданетона визите за колумбийските граждани. Тя беше докладчик на Европейския парламенти преговарящ за либерализиране на визовия режим на ЕС с Колумбия.  

"За мен еогромна чест, защото всеки път, когато една държава признава заслугите на чуждиграждани,  е акт с изключителна стойност.Приемам този орден като символ, признание и ангажимент. Символ на това, че самокогато сме обединени можем да постигнем резултати. Признание за усилията, коитоположихме всички страни в трудния и дълъг процес по либерализиране на визовиярежим. Ангажимент да продължим да отстояваме общите ни ценности за демокрация,спазване на правата на човека и солидарност. Този орден за мен е олицетворениене само на дипломатическите отношения между ЕС и Колумбия, но най-вече наотворените перспективи пред гражданите, особено за младите хора", заяви всловото си Мария Габриел.  

Посланикът наКолумбия Родриго Ривера изрази пред Мария Габриел благодарността на президента,правителството и колумбийския народ за премахването на визите и дадениядопълнителен тласък на приятелството и сътрудничеството между ЕС и Колумбия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега