Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът налага частично вето на Закона за извънредното положение

Президентът налага частично вето на Закона за извънредното положение

Президентът налага частично вето на приетия от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на въведеното извънредното положение. Това съобщи държавният глава в изявление от „Дондуков”2.

Президентът налага частично вето на приетия от Народното събрание Закон за мерките и действията по време на въведеното извънредното положение. Това съобщи държавният глава в изявление от „Дондуков”2.

"Кредитът на доверие, който управляващите получиха, трябва да се използва рационално, а не да е прелюдия към безконтролно упражняване на властта, посочи държавният глава. Липсата на кадри и оборудване в здравната система и дефицитите се компенсират с крайно рестриктивни мерки, които засилват напрежението и кризата", подчерта той в обръщението си.Законът атакува последните остатъци на свободата на словото. Няма дефиниция на това какво е фалшива информация, а българите ги грози затвор. Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да налагат автоцензури в динамична обстановка, добави Радев.

„В момента в България и по света протичат две кризи – здравна, породена от коронавируса и икономическа, породена от мерките за борбата срещу заразата. Всички засегнати страни приемат пакети за най-бедните, за изпадналите в затруднение и безработица. А нуждите на българите са още по-неотложни заради ниските доходи. В един момент гладът ще надделее над страха и последствията рискуват да са катастрофални”, настоя държавният глава.Той призова правителството да преразгледа своята политика спрямо най-засегнатите от кризата.

„Спекулата с най-необходимото – дезинфектанти, лични предпазни средства, руши така необходимото доверие в обществото. Срещу спекулата трябва да има мерки, но те от своя страна не трябва да водят до блокиране на стопанските дейности, до отлагане на така очакваното намаление на цените на топлоенергията и горивата, да възпрепятстват сезонното намаление на редица стоки. Така предложения модел за борба със спекулата прави невъзможен вносът на животоспасяващи лекарства и продукти, чиято цена на международния пазар се повишава“, каза още президентът.

„Надявам се депутатите да вземат мотивите под внимание, когато гласуват ветото. Правителството да побърза с още мерки в подкрепа на най-слабите и то конкретни и адекватни. Нека не забравяме, че имаме бъдеще и след извънредното положение и от нашия разум и действия днес зависи какъв ще бъде утрешният ден на България“, завърши Радев.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега