Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Президентът отличи Ирина Бокова с орден "Стара планина" с лента

Президентът отличи Ирина Бокова с орден "Стара планина" с лента

Президентът Росен Плевнелиев удостои генералния директор на ЮНЕСКО – Ирина Бокова с най-високото държавно отличие. Дамата получи орден „Стара Планина“ с лента за всеотдайността си и личния принос в утвърждаването на световния мир и сигурност, посредством задълбочаване на сътрудничеството между нациите в областта на образованието, науката и културата.

Президентът РосенПлевнелиев удостои генералния директор на ЮНЕСКО – Ирина Бокова с най-високотодържавно отличие. Дамата получи орден „Стара Планина“ с лента за всеотдайността си иличния принос в утвърждаването на световния мир и сигурност, посредствомзадълбочаване на сътрудничеството между нациите в областта на образованието,науката и културата.

Президентът отбеляза, че избирането на Ирина Бокова на постагенерален директор на ЮНЕСКО през 2009 г. е повод за национална гордост иприпомни, че за първи път българин и източноевропеец заема толкова високапозиция в системата на ООН. Плевнелиевдопълни, че високата оценка на световната общност за нейнияпрофесионализъм, харизмата и визионерството на Ирина Бокова, са довели допреизбирането й на поста за нови четири години.

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова благодари заподкрепата на президентите на България и на няколко поредни правителства закандидатурата й за поста генерален директор на ЮНЕСКО.

„Силата на една държава днес се измерва не само с военна илидруга мощ, а със силата на това с какво тази държава може да допринесе задуховното развитие на света“, каза Ирина Бокова. Тя подчерта и необходимосттаот фокус върху развитието на качественото образование, върху опазването накултурното наследство и вписването на този приоритет в стратегии за устойчиворазвитие. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега