Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прекратиха концесиите на плажовете "Слънчев бряг - Север" и "Несебър - Юг"

Прекратиха концесиите на плажовете "Слънчев бряг - Север" и "Несебър - Юг"

Причината са неотстранени нарушения, констатирани още миналата година.

Министерството на туризма е прекратило договорите за концесия на плажовете "Слънчев бряг - Север" и "Несебър - Юг". Това съобщи министърът в оставка Николина Ангелкова в ефира на БНТ. Причината са неотстранени нарушения, констатирани още миналата година. Последната проверка е установила, че промени не са въведени.

"Изключително важно за нас, управлявайки за първи път плажовете, бе да намерим правилната концепция и да засилим контрола", заяви Ангелкова. За да може отблизо да се следи какво се случва от министерството са въвели това лято телефон за сигнали и са получили повече от 400 сигнала за нередности.

"Това, което имаме до момента, че сме наложили за 341 000 лева неустойки и сме изпратили писма за още 500-600 000 лева за неустойки, на които трябва да бъде отговорено в тридневен или седемдневен срок, в зависимост от срока, заложен в концесията. Тези, които не са отстранили нарушенията, ще бъдат наказани с прекратяване на концесионните договори. Такъв е случаят със Слънчев бряг - Север. Там вече концесионният договор е прекратен", каза Ангелкова.

Ангелкова коментира още, че се очаква ръст от 5% за зимния сезон или със 700-800 хил. туристи повече. Министърът уточни, че най-много туристи се очакват от Великобритания, Германия и Русия, и се отчита ръст на база на чартърните полети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега