Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прекратяват договора с наемателя на плажа "с. Лозенец" през октомври

Прекратяват договора с наемателя на плажа "с. Лозенец" през октомври

Причина за това стана широкият медиен и обществен отзвук, породен от лошото стопанисване на ивицата от страна на наемателя.

Министерството на туризма щепрекрати договора за наем на морски плаж "село Лозенец", считано от 1-ви октомври, информират от ведомството. Причина за това стана широкият медиен и обществен отзвук, породен от лошото стопанисване на ивицата от страна на наемателя.

До решението се е стигнало следнаправени серия от проверки на морската ивица през летния сезон, последната откоито е била в края на месец юли 2017 г. Инспекциите на място са били както планирани, така и по сигнали и жалбиза състоянието на плаж „село Лозенец“, постъпили  от Сдружение с нестопанска цел „Всички за Лозенец“ и др.

Договорът с наемателя на морскиплаж „с. Лозенец“, Община Царево, Област Бургас, е сключен на 05.07.2016 г. сопределеното за наемател търговско дружество след публично обявен наофициалната страница на Министерството на туризма и проведен по реда наПравилника за прилагане на Закона за държавната собственост търг с тайно наддаване.

Според текста на договора, Министерството няма право да прекрати договора по време на активния летен туристически сезон. Поради тази причина, най-ранната дата, на която това може да се случи е началото на месец октомври.

По  закон почистването, осигуряването наспасители и на медицинска служба на неохраняемите плажове, т.е. тези, коитонямат  стопани -  концесионери и наематели, трябва да бъдатосигурени от областните управи. Ще се отнася за незаконни преместваеми обектина морските ивици, тяхното премахване е в прерогативите на кмета на общината,на чиято територия е плажът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега