Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът даде срок на администрацията да състави списък с излишните документи

Премиерът даде срок на администрацията да състави списък с излишните документи

До понеделник администрацията ще трябва да посочи официалните документи, от които може да се откаже, така че административната тежест за гражданите и бизнеса да бъде облекчена.

Премиерът Бойко Борисов постави на министерствата и администрациите кратък срок, в който да съставят списък с ненужно изискваните документи, които биха могли да бъдат премахнати. До понеделник администрацията ще трябва да посочи официалните документи, от които може да се откаже, така че административната тежест за гражданите и бизнеса да бъде облекчена.

"Самите ние си даваме сметка, че това е реална реформа и тя затова не се е случвала, защото трябва да се преодолява огромна съпротива на чиновници, администрация, включително и корупционни схеми по маса звена – нещо, с което ние сме свикнали като народ, но ние трябва това да го поправим. Роптаем, ядосваме се, нервираме се и то не се случва. Този път ще се случи", категоричен беше премиерът.

Припомняме Ви, че на вчерашното си заседание Министерски съвет прие списък от 12 официални удостоверителни документи, за които ще отпадне изискването да бъдат представяни на хартиен носител. Идеята е те да бъдат издавани и извличани по служебен път в електронен вариант. Очаква се това да намали опашките и да ускори процедурите в администрацията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега