Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Преминаването към зимно часово време също крие рискове за здравето

Преминаването към зимно часово време също крие рискове за здравето

Преминаването към зимно часово време също крие рискове за здравето, независимо, че в нощта на събота срещу неделя получихме един час повече сън.

Преминаването към зимно часово време също крие рискове за здравето, независимо, че в нощта на събота срещу неделя получихме един час повече сън. Това коментира психиатърът д-р Веселин Герев в ефира на Нова телевизия. Специалистът цитира данни от проучвания, които сочат, че първият понеделник и първата седмица след смяната човешкото тяло е подложено на стрес от промяната.

Според изследване в Швеция, при смяната на времето - независимо напред или назад, инфарктите и инсултите се увеличават с 50%. В Германия пък установили, че в понеделника след преминаването към лятно или зимно часово време,  катастрофите се увеличават с 50%. Ръст има и при трудовите злополуки. Причината - хората са по-разсеяни и трудно се концентрират в дейността си.

"Тези, които са здрави, понасят местенето на стрелките трудно. На тях им трябва адаптация от порядъка на 4-5 дни", коментира специалистът и допълни, че в тези периоди от годината се засилват и депресивните състояния у хората. Психиатърът обясни, че смяната на времето, дори с един час, води до промяна на стереотипите - ставаме с един час по-рано или по-късно, храним се с един час разлика, взимаме лекарствата си с един час разлика и т.н.

Експертът съобщи, че от 5 години са подали молба в Народното събрание за това да не се сменя часовото време.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега