Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

При 100% резултати: 51.89% от британците са "за" Брекзит

При 100% резултати: 51.89% от британците са "за" Брекзит

Великобритания гласува за напускане на ЕС с 51.89%, спрямо 48.11%, които са подкрепили оставането, предава Reuters, цитирана от "Фокус".

Великобритания гласува за напускане на ЕС с 51.89%, спрямо 48.11%, които са подкрепили оставането, предава Reuters, цитирана от "Фокус". Излязоха и последните резултати - от избирателните секции в Югозападна Англия, където отново водещ е вотът за напускане на Европейския съюз.В Югозападна Англия за оставане в блока са гласували 1,503,019 души, докато напускането са подкрепили 1,669,711 души. Това е последната община, която трябваше да обяви своите резултати от референдума.

Минути след обявяването на окончателните резултати от Brexit, дойдоха и първите реакции от Брюксел.Оттам са категорични, че ще уважат желаниeто на британците да напуснат ЕС, но по време на процеса по напускането на страната им няма да се правят никакви отстъпки, предаде Нова телевизия.Брюксел обеща, че ще се бори да защити правата на гражданите на останалите страни-членки.

Преговорите по напускането на Лондон ще започнат най-рано след две седмици. До техния край Великобритания ще се води член на Общността, но няма да участва във взимането на решения.Лидерите на най-голямата политическа формация в Европейския парламент Жозеф Дол и Манфред Вебер бяха първите, излезли с официална реакция в Брюксел, непосредствено след обявяването на резултатите от референдума на Острова.

"Който е вън, е вън", гласи официалният им коментар.Преди обяд в петък ще се проведе събрание на председателите на ЕК, ЕП и Европейския съвет, на което ще се реши какви ще бъдат следващите ходове на Брюксел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега