Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

При 99.33% обработени протоколи, ген. Радев печели с 59,35%

При 99.33% обработени протоколи, ген. Радев печели с 59,35%

В Бургас Румен Радев и Илияна Йотова също печелят убедително, за разлика от първия тур на президентските избори, когато преднина имаха Цецка Цачева и Пламен Манушев. На балотажа за кандидата, подкрепен от БСП са гласували 55,26% от избирателите или общо 107 007 души.

Рано тази сутрин от Централната избирателна комисия обявиха, че са обработени 99.33% от протоколите. Междинните резултати показват, че ген. Радев печели с 59,35%, а Цецка Цачева е получила подкрепата на 36,17% от избирателите. "Не подкрепям никого" са посочили 4,48% от гласоподавателите.

В реални числа това означава, че с №13 са гласували 2 049 260 българи. №17 са отбелязали в бюлетината 1 249 043 нашенци, а в новото квадратче са поставили отметка 154 521 избиратели. Категорична е победата на Радев и Йотова в цялата страна. Макар процентите да варират, към момента няма област, където Цачева да води.

В Бургас Румен Радев и Илияна Йотова също печелят убедително, за разлика от първия тур на президентските избори, когато преднина имаха Цецка Цачева и Пламен Манушев. На балотажа за кандидата, подкрепен от БСП са гласували 55,26% от избирателите или общо 107 007 души. Кандидатът на ГЕРБ пък е получил подкрепата на 40,39% от глас имащите или общо 78 218 действителни гласа. 4,35% от бургазлии са посочили, че "не подкрепят никого".

Междувременно, един от най-горещите въпроси е дали/кога премиерът Бойко Борисов ще спази заканата си и ще подаде оставката на правителството. Снощи министър-председателят и лидер на ГЕРБ отново заяви, че днес ще се откаже от поста си.

"Първият работен ден, ще депозирам оставката на този кабинет", заяви Борисов пред камерата на БНТ. Той посочи, че партията има готовност за Велико народно събрание. Премиерът допълни и, че депутатите от ГЕРБ ще настояват за приемането на трите въпроса от референдума и превръщането им в закони.

На пресконференция лидерът на БСП - Корнелия Нинова заяви твърдо, че партията не възнамерява да съставя правителство в рамките на настоящия парламент и, ако оставката стане факт, левицата ще се бори за победа на предсрочни избори.

Кандидатът Цецка Цачева пък обяви готовност да напусне поста си в Народното събрание и дори да подаде оставка като народен представител, ако това е решението на партията, след като бъде осъществен анализ на изборите и изборните резултати.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега