Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

При спецакция намериха двегодишно момиченце, родено в гората

При спецакция намериха двегодишно момиченце, родено в гората

Три деца - две момиченца и едно момченце, на възраст съответно 2, 11 и 9 години, живеещи в гориста местност под р-т «Ханска шатра» в Слънчев бряг, при крайно неподходящи условия, ще бъдат настанени в специализирани институции със заповед на Директора на Дирекция «Социално подпомагане» - Поморие.

Три деца - две момиченца и едно момченце, на възраст съответно 2, 11 и 9 години, живеещи в гориста местност под р-т «Ханска шатра» в Слънчев бряг, при крайно неподходящи условия, ще бъдат настанени в специализирани институции със заповед на Директора на Дирекция «Социално подпомагане» - Поморие.

Две от децата – 9 годишното момченце и 11 годишното момиченце са брат и сестра, като утре ще бъдат настанени в Дом за деца «Юрий Гагарин» - Ямбол, а двегодишното момиченце  родено в гората и без издаден акт за раждане и съответно ЕГН –  ще бъде настанено в Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас.

Подрастващите са открити при проведена през миналата седмица на територията на Слънчев бряг специализирана полицейска операция, целяща издирване на обявени за общодържавно издирване деца, склонявани към просия, проституиране, извършване на джебчийски кражби от малолетни и непълнолетни лица и такива, в риск и състояние на безнадзорност.

В операцията участваха служители от Главна дирекция «Национална полиция» - сектор „Детска престъпност”, сектор «Криминална полиция» при ОДМВР Бургас, Началникът на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Бургас, трима инспектори „Детска педагогическа стая” при ОДМВР Бургас и инспектор „Детска педагогическа стая” в Районно управление «Полиция» - Несебър. На откритите в състояние на безнадзорност три деца е дадена полицейска закрила, като са уведомени служителите от Дирекция «Социално подпомагане» - Поморие за свикване на Координационен механизъм.

Проведено е заседание, на което се взе и протоколира решение, децата в риск да бъдат настанени в социални заведения, както и да бъде изпратено предложение до Районна прокуратура - Несебър, за издаване на съответните лични документи по Закона за гражданската регистрация. В резултат на проведената специализирана полицейска операция са образувани преписки с документирани деяния за склоняване към просия срещу:

- М.Г., 40-годишен от Бургас, склонявал 9-годишния си син в системно извършване на просия;

- З.Х., 30-годишна от Несебър, склонявала 12-годишния си син в системно извършване на просия;

- С.И., 37-годишна от Бургас, склонявала 14-годишния си син в системно извършване на просия.            

Преписките са изпратени в Несебърска районна прокуратура във връзка с документирано деяние, осъществило състава на чл. 189, ал. 2 от НК / просия/. Съставени са два акта за установени административни нарушения по Закона за закрила на детето.             

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега